Wedhus Kendhit

Larungan agung, ruwatan jagad sing ditekani wong sing akehe ewonan salah sijine yoiku misungsungake labuhan sing wujud wedhus kendhit.
Biasane ruwatane ono ing pinggir samudro.

Wedhus kendhit dilambangake marang manungso sing podo kendhitan sing senengane ngumbar howo nafsu supoyo disepuro karo Kanjeng Ratu Kidul.
Mulo iku diarani kendhit.

La terus cirine wedhus kendhit.
Weduse ireng nanging ing weteng tumekan gegere dikupengi warno putih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s