Artine Cangkriman

Cangkriman iku unen-unen sing kudu dibedhek.
Mulo iku, cangkriman ugo diarani bedhekan.

Contoh cangkriman.
Lampu opo lek dipecah metu wonge.

Yo iku lampune toko sing lagi ditutup.
(lek tokone ditutup, lampune dipateni terus wonge sing nduwe banjur metu soko toko).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s