Uwong sing Kontra Alloh SWT

Ono cuplikan apik soko pengajian sing disadur teko Syekh Abdul Qodir Jailani.
Kiro-kiro yo tengah taun wingi aku lan wawan nekani pengajian. Masio guru pengganti, nanging apik eram pesene.

Sak wise pengajian banjur mulih kudanan kabeh. Langsung blek sek klenger tekan omah. Subuh ae kok isih udan cuacane.
Jam 8 isuk wawan moro nyang omah arep ngajak ngopi, tak jawab iyo ae ayo.

Dialog tomo lan wawan.
Tomo: la iyo to sewengi udan nganti isuk kok yo sek panas ae hawane. Gerah rasane.
Wawan: kenapa howo isuk kok ra tentu yo mo? Opo emosimu nganti mbakar langit to jane?
Tomo: wo alah wan wan, ora emosi tok sing mbakar, nanging ugo akhir-akhir iki syahwat yo kudu tumpah ae kok.

Wawan lan tomo ngguyu kecakakan, guyoni omongane dewe-dewe sing ra nggenah.
Tomo: opo jutaan menungso ugo ngrasakne koyok aku yo wan yo.
Wawan: yo iso luwih to, miturut surveine soko alam malakut kono.
Wawan: muncul perang nok endi-endi, berantem, demo halah akeh pokoke.
Tomo: iku lak jenenge konflik antar sesama kan wan. Tapi onok maneh konflik sing luwih medeni soko kuwi kabeh.
Wawan: konflik model opo to jane kuwi.
Tomo: konflik dengan Alloh SWT.

Wawan kaget, terus ora kroso arep ngadek eh malah nyundul gedheke wong dodok kopi. Wawan kelingan pengajian bengi wengi lak mbahas wong-wong sing kontra karo Alloh SWT.

“Wahai orang yang kontra dengan Alloh Azza Wa Jalla, kontra dengan kaum shiddiqin dan auliya’, wahai orang yang terus menerima dan bergantung kepada sesama makhluk, sampai kapan kalian meminta kepada makhluk-makhluk itu? Apakah mereka memberi manfaat bagimu?”

kurang lebih begitu ucapan pak ustadz yang aku ingat. Sebenare iyo rodok dowo tapi rodok lali terusane hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s